Знамето на Столичната община бе издигнато на пилоните пред храм Света

...
Знамето на Столичната община бе издигнато на пилоните пред храм Света
Коментари Харесай

Тържествен водосвет за празника на София

З намето на Столичната община бе издигнато на пилоните пред храм „ Света София “ в столицата във връзка 17 септември – Денят на София. 

На церемонията участваха ръководителят на Народното събрание Росен Желязков, който одобри рапорта на почетния часовой на Националната гвардейска част, вицепрезидентът на България Илияна Йотова, кметът на София Йорданка Фандъкова, ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, политици, общественици и жители. 

Тържествен водосвет бе отслужен от свещеници от Българската православна черква.

По-рано денем се организира тържествена сесия на Столичния общински съвет. 

Днес София е друг град, съобщи кметът на столицата Йорданка Фандъкова в своето слово на тържеството.

„ Честит празник на вярата, вярата и любовта. Честит празник на обичаната София “, съобщи Фандъкова пред присъстващите на тържеството. 

„ В този празничен ден бих желала да се обърна с голямо „ благодаря “. Благодаря ви за доверието, то ми даде увереността и силата да управлявам развиването и смяната на града към този момент 14 години. Благодаря и за поддръжката, тя ми даваше смелостта да стартира огромни планове един след различен, тъй като София трябваше да догони, да изпревари и нямаше време за губене. В това движение на работа вие бяхте най-верните ни сътрудници. Усетихме какво е да живеем в град, в който всяка година се строи и реновира, и това несъмнено изморява. Заедно наложихме скорост на смяната, каквото градът ни не познаваше “, обърна се Фандъкова към жителите на града. 

„ Най-хубавото е, че всички сме не запомнили какво беше, когато започнахме. Няма нищо по-мотивиращо и от положителните думи, и от рецензиите. В работата са нужни и двете. Уверена съм, че не бихте разрешили нито на експанзията, нито на популизма да управляват бъдещето на нашия град. За ръководството на град е необходим темперамент, а не двоен морал “, сподели още тя в словото си. 

По мотив празника ръководителят на Народното събрание Росен Желязков одобри рапорта на почетния часовой на Националната гвардейска част. Тържествен водосвет бе отслужен от свещеници от Българската православна черква.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР